Anders omgaan met stress

Rating van de deelnemers:
4.5/5
In een notendop
  • Voor professionals die meer inzicht willen in de oorzaken van stress en drukte
  • Voor professionals die op een heel praktische manier beter willen leren omgaan met drukte en stress
  • Formules: tweedaagse opleiding, drie halve dagen, workshop, inspiratiesessie

Misschien herken je dit? Je bent ‘s morgens nog maar een halve seconde wakker en een lijst van alles wat nog moet gebeuren – op het werk maar evengoed privé – schiet al door je hoofd…  

Soms kunnen we het gevoel hebben weggeblazen te worden door een wervelstorm aan dingen die moeten gebeuren, mensen die iets van ons verwachten, allerlei prikkels en “pings” op onze smartphone, … We komen er niet toe om aan de echt belangrijke taken te werken en gaan soms ontmoedigd ‘s avonds naar huis: “Weer geen taak afgewerkt…”. 

We voelen ons slachtoffer of gevangene van de situatie, verliezen de controle over ons leven en verliezen onszelf. Ergens weet je: dit kan zo niet blijven duren. Maar je weet ook dat een zoveelste opleiding time management niet zal helpen. 

Hoe een halt toeroepen aan al dat “moeten, moeten, moeten”? Hoe de beweging maken naar meer “willen en mogen”? Dit is waar de opleiding ‘De drukte de baas’ over gaat.

Programma
  1. Stop en herken. We leren wat drukte met ons doet: in ons lichaam en in onze geest. We leren dat het de kwaliteit van aandacht is die maakt dat we productief en gelukkig zijn.
  2. Erken. We leren wat goed gaat én wat minder goed gaat (in ons en rond ons). We leren welke strategieën we (onbewust) toepassen om ons niet kwetsbaar te voelen. We leren hoe dit ons meer stress oplevert.
  3. Communiceer. We leren onszelf te tonen en grenzen aan te geven. Op een verbindende manier.
  4. Engageer en motiveer. We leren wat ons energie geeft en wat ons helpt om veerkrachtig te zijn. We leren antwoorden op wat de situatie vraagt i.p.v. automatisch te reageren. We leren dat de output van ons werk veel en veel belangrijker is dan het proberen beheersen van de constante stroom aan inputs.
Twee dagen lang een mengvorm krijgen van coaching en training over een onderwerp dat belangrijk en persoonlijk is, is gewoon een zalige work-out voor de geest.
Nico Deblauwe
Adviseur
De docenten geven duidelijke uitleg en zijn zeer gemotiveerd en gepassioneerd. Zeer interessante cursus.
Jean-Jacques Thenaers
Zaakvoerder RT Vastgoed
Het kan nooit kwaad om wat tips op te doen over omgaan met stress en drukte. Als je er voor openstaat kan het de kwaliteit van je leven echt verbeteren.
Stefan Verboven
Zaakvoerder Era Peeters & Verboven