Opwindvogels helpt bedrijven en organisaties om meer concrete acties rond welzijn op de werkvloer uit te voeren. Psychosociaal welzijn is natuurlijk een brede term. Wij zijn bevlogen door de thema’s persoonlijk leiderschap, motivatie, communicatie, drukte- en stressmanagement.

Dit doen wij vanuit de motivatie om mensen tools te geven om hun eigen loopbaan en leven in handen te nemen. Tools waarmee ze hun volle potentieel kunnen ontplooien. Tools waarmee ze daadkrachtig kunnen werken vanuit een milde basis. De vruchten hiervan smaken zoet:

We pakken deze zaken aan in (online) trainingen, workshops en individuele coaching. We brengen een uitgebalanceerde mix van theorie én praktijk, met ernst én humor. Een beetje zelfrelativering kan immers nooit kwaad. Aandacht voor veiligheid, vertrouwen en mildheid kenmerkt onze stijl.

Thema's

Stressbestendigheid

Persoonlijk leiderschap

Effectief communiceren

Coachen naar persoonlijk leiderschap

Formules

We stellen graag een traject samen op maat van en in overleg met de klant. We bieden hiervoor een aantal eenvoudige bouwstenen aan die voor elk thema inzetbaar zijn.

Onze opleidingen kunnen ook als webinar gegeven worden en zijn periodiek beschikbaar als open opleidingen (meer info). Al onze trajecten kunnen gesubsidieerd worden via de KMO portefeuille.

Aanpak

Onze focus gaat naar bewustwording, keuzevrijheid en gedragsverandering.

In de opleidingen:

Praktijk- en ervaringsgericht leren: interactief, dialoog, gegrond, oplossingsgericht. De praktijk wordt ondersteund door wetenschappelijke modellen. De focus blijft echter liggen op het succesvol in praktijk brengen van inzichten.

Intakeprocedure met digitale vragenlijst waarin de eigen leervragen en professionele uitdagingen geëxpliciteerd worden. De input wordt gebruikt om oefeningen en cases te ontwikkelen zodat de transfer van het geleerde naar de werkcontext plaatsvindt.

Mogelijk voor kleine (<10 pers) en grote groepen (tot 25 pers) met 1 of 2 trainers.