Opwindvogels helpt bedrijven en organisaties om meer concrete acties rond welzijn op de werkvloer uit te voeren. Psychosociaal welzijn is natuurlijk een brede term. Wij zijn bevlogen door de thema’s zelfleiderschap, motivatie, communicatie, drukte- en stressmanagement.

We pakken deze zaken aan in trainingen, workshops en individuele coaching. We brengen een uitgebalanceerde mix van theorie én praktijk, met ernst én humor. Een beetje zelfrelativering kan immers nooit kwaad. Aandacht voor veiligheid, vertrouwen en mildheid kenmerkt onze stijl.

Thema's

Stressbestendigheid

Zelfleiderschap

Effectief communiceren

Coachen naar welzijn

Formules

We stellen graag een traject samen op maat van en in overleg met de klant. We bieden hiervoor een aantal eenvoudige bouwstenen aan die voor elk thema inzetbaar zijn.

Onze opleidingen zijn periodiek ook beschikbaar als open opleidingen (meer info). Al onze trajecten kunnen gesubsidieerd worden via de KMO portefeuille.

Aanpak

Onze focus gaat naar bewustwording, keuzevrijheid en gedragsverandering.

In de opleidingen:

Praktijk- en ervaringsgericht leren: interactief, dialoog, gegrond, oplossingsgericht. De praktijk wordt ondersteund door wetenschappelijke modellen. De focus blijft echter liggen op het succesvol in praktijk brengen van inzichten.

Intakeprocedure met digitale vragenlijst waarin de eigen leervragen en professionele uitdagingen geëxpliciteerd worden. De input wordt gebruikt om oefeningen en cases te ontwikkelen zodat de transfer van het geleerde naar de werkcontext plaatsvindt.

Mogelijk voor kleine (<10 pers) en grote groepen (tot 25 pers) met 1 of 2 trainers.